Visie en werkwijze

Architectuur om uiting te geven aan uw persoonlijke kijk op uw leefomgeving is naar onze opvatting de basis van een ontwerp. Architectuur is het creŽren van ruimte waarin de gebruiker zich thuis voelt en optimaal kan functioneren. Met deze uitgangspunten creŽren wij gebouwen welke in het bijzonder opvallen door originaliteit en functionaliteit. Bij onze ontwerpen maken wij gebruik van een gevarieerde vormentaal welke modern, eigentijds, klassiek of traditionalistisch kan zijn, geheel inspelend op het wensenpakket van de opdrachtgever en de voorschriften volgens het bestemmingsplan en het eventuele beeldkwaliteitsplan.

Ons bureau houdt zich bezig met zowel externe als interieur-architectuur. Wij verzorgen desgewenst voor onze opdrachtgevers het gehele traject vanaf de eerste schets tot en met de eindoplevering van het project. Contacten met constructeurs, adviseurs en gemeenten worden door ons onderhouden en de Omgevingsvergunningen worden door ons aangevraagd. Desgewenst schrijven wij een uitgebreid bestek met voorwaarden en houden wij toezicht tijdens de bouw. Middels een persoonlijk contact vormen wij het vaste aanspreekpunt voor onze opdrachtgevers en nemen wij voor hen alle zorgen tijdens het ontwerp- en bouwtraject uit handen.

Wij hebben ervaring opgedaan door realisaties op het gebied van landhuizen, villa's, sociale- en projectmatige woningbouw, appartementen, verbouwingen, uitbreidingen, kantoren, bedrijfspanden, agrarische bedrijfspanden, scholen, kinderdagverblijven, verenigingsgebouwen, sportaccommodaties, winkelruimten, herbestemmingen van bestaande panden en renovaties van monumentale panden.

Naast de ouderwetse schetsrol maakt ons bureau ook al geruime tijd gebruik van de meest moderne tekentechnieken. Al in een vroege fase van het ontwerptraject worden de ontwerpen 3-dimensionaal in de computer opgezet en middels een duidelijk model gepresenteerd aan de opdrachtgever. Deze kan hierdoor in een vroeg stadium al een goede indruk krijgen van het betreffende ontwerp en naar aanleiding daarvan kunnen eventuele gewenste aanpassingen besproken worden.

Wanneer u bouw- of verbouwplannen heeft dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvende afspraak bij ons op kantoor. Wij kunnen in een persoonlijk gesprek bekijken wat wij op basis van uw perceel en/of bestaande bouw, uw persoonlijke wensen en de voorschriften van de gemeente, wellicht voor u kunnen betekenen.